Veiligheid
Veiligheid van kinderen, ouders en medewerkers is een belangrijk punt binnen de school. We werken met een veiligheidsplan om van onze school een veilige plek te maken en te houden.
Dit doen we op verschillende manieren:
-
Wij hanteren een veiligheidsbeleid (inclusief sociale veiligheid)
-
Wij vragen aan vrijwilligers om een Verklaring omtrent gedrag voor te leggen
-
Wij hebben afspraken gemaakt over ‘ Protocol Medische situaties op scholen ’ op school
-
Wij hanteren de wettelijke verplichte meldcode kindermishandeling/huiselijk geweld
-
Wij gebruiken bij het afwegen van mogelijke signalen met betrekking tot een vermoeden van seksuele intimidatie of seksueel misbruik het afwegingskader van Onderwijs en Leerplicht
-
Wij hebben richtlijnen opgesteld over sociale media en het internetgebruik in een gedragscode ICT voor leerlingen.
Protocollen en algemene huisregels
Op deze pagina vindt u enkele openbare protocollen en algemene huisregels. Deze zijn hieronder te lezen of in een simpele klik te downloaden.
Algemene huisregels
Voor ons schoolplein zijn enkele parkeerplaatsen voor auto's. We verzoeken u echter om te voet of fietsend naar de school te komen. Op het schoolplein dient iedereen te voet te zijn. Kinderen kunnen hun fietsen stallen in de fietsenstallingen op of buiten ons schoolplein aan de voor- en zijkant van de school.
Kinderen en ouders zijn vanaf 8.20 uur 's morgens welkom in ons schoolgebouw. Om 8.30 uur willen de leerkrachten graag met hun lessen beginnen. Wij verzoeken u daarom vriendelijk om op tijd afscheid te nemen van uw kind en het lokaal te verlaten.
Kinderen hangen hun jassen naast de klas in de zgn. luizenzakken. Hiermee voorkomen we (verspreiding van) luizen. Ook tijdens de gymlessen op het hoofdgebouw worden deze zakken meegenomen naar de kleedkamers.
Gezond eten en het continurooster
We stimuleerden in 2013 gezond eten al door woensdag en vrijdag een fruitdag in te stellen tijdens het 'tienuurtje'. Sinds begin kalenderjaar 2016 eten we tijdens het 10-uurtje iedere dag fruit en drinken we water. Wij verzoeken u dan ook vriendelijk om uw kind iedere dag fruit of groente mee te geven en geen pakjes drinken als 10-uurtje.
Tijdens de lunch geldt de schoolregel 'geen koek en snoep'. Pakjes drinken mogen dan wel. De kinderen lunchen in de klas met hun eigen leerkracht.
BHV en brandveiligheid
Een goed BHV-plan is al jaren verplicht op bedrijven en scholen.
Op De Rietvink zijn meerdere personeelsleden BHV-gecertificeerd. Ieder jaar krijgen deze BHV-ers herhalingscursussen om theoretisch en praktisch op de hogte te blijven rondom brandveiligheid en EHBO.
Onze BHV-ers zijn: Peter Sanders, Anneke Dorenbos, Angelique Tolsma, Sylvia Poggenklaas, Tineke Stengs en Jaap van Velzen.
Een gespecialiseerd bedrijf test de school jaarlijks op (brand)veiligheid. Op onze school hebben we dan ook twee keer per jaar een ontruimingsoefening. Deze oefening is zeer belangrijk voor de kinderen en het personeel, omdat ze dan weten hoe ze moeten handelen als er een keer echt iets aan de hand is. het hoofddoel van deze ontruimingen is om zo snel - maar ook zo gecontroleerd - mogelijk via de aangegeven vluchtroutes de school te verlaten en te verzamelen.
Er is voor De Rietvink een uitgebreid protocol voor BHV geschreven (zie rechts). Deze wordt aangepast wanneer dit nodig is. In de school zijn ook op de juiste plekken plattegronden voor vluchtroutes en branddeuren te vinden. Symbolen voor nooduitgangen en brandblussers zijn ook aanwezig.
Protocol_medisch.pdf
Rietvink_mediaprotocol.pdf
rv_continurooster_210x60.jpg
rv_gescheiden_ouders_210x60.jpg
rv_pestprotocol_2018.pdf
Visiedocumentenstappenplan_TIMEOUT.pdf