Omhoog
Aanmelden
Logo_operaaandezaan.jpg

​​​​​
Operajaar
We zijn al op de helft van het operajaar ‘Opera aan de Zaan’. In dit operajaar hebben de leerlingen van alle 25 scholen, dus ook de Rietvink, in het kader van brede vorming (bildung), kennis gemaakt met opera. Op elke school is een operazangeres geweest en hebben de leerlingen samen met haar een lied gezongen op het schoolplein. De leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 hebben een rondleiding door het theatergebouw ‘Nationale Opera en Ballet’ in Amsterdam gehad.

Operabezoek_gr6.jpg
Juf Petra met groep 6 op bezoek bij het Nationale Opera en Ballet

Koor
Ook u als ouder kon meedoen met het operajaar: op elke school startte een koor waarin leraren en ouders viermaal samen zingen onder leiding van een zangcoach van De Nationale Opera. Het repertoire wordt per school aangepast. U kunt nog aansluiten bij het AGORA-koor: in het voorjaar kunnen de deelnemers van deze koren verder zingen in een groot Opera aan de Zaankoor onder leiding van dirigent Hans Veldhuizen. De bijeenkomsten vinden plaats in Zaandam op: 26 maart, 23 april, 28 mei, 18 juni van 20.00 tot 21.00 uur. Exacte plaats kunt u vragen bij Marjan Tromp of Petra Brantjes.

 
Grote finale
We sluiten af met een groots optreden op de Grote Finale op 22 juni 2018. Wat gaat er dit jaar nog op alle scholen gebeuren? 
- Projectavond op 22 februari (18.00 - 19.30u)
- De groepen 7 studeren de opera Prinses Turandot in (januari, februari, maart)
- De groepen 6,7 en 8 gaan naar de voorstelling Hondenhartje (15 en 16 mei) 
 

 

Grote Finale op 22 juni
Reserveer 22 juni, vanaf 15.00 uur, vast in uw agenda. Op deze middag presenteren we de highlights van het afgelopen operajaar op diverse locaties in Zaandam.


Opening en bezoek Nationale Opera en Ballet
Enkele foto's van de opening op 11 september staan online, tesamen met een verslag van Puk en Farid. Het filmpje van het NHD kunt u bekijken door de klikken op de video. U wordt dan doorgelinkt naar de Rietvinkyoutubepagina, waar de film afgeschermd staat. Bron: NHD.
Ook het bezoek aan het Nationale Opera & Balletgebouw is vastgelegd op foto. U kunt de foto's vinden op onze archiefpagina.

Opening_operajaarNHD.jpg


 

 

 

rv_excursie_ballet_2018_210x60.jpgrv_opening_operajar_2018_210x60.jpg
rv_project_afsluiting_2018_210x60.jpg
rv_foto_album_opera_2018.jpg© Copyright 2012 De Rietvink  |  Webmaster: Jos Wever  |  All Rights Reserved